Pharma

 

Produkter alla kan få användning för

I läkemedel är rätt sammansättning av aktiva ämnen och hjälpämnen nyckeln till produkter som gör skillnad och räddar liv. Medicin påverkar kroppen. Både i behandlingen och i förebyggande av sjukdomar, men också till ett bättre liv t.ex. med en kronisk sjukdom.

Procudan är experter på ingredienser och förpackningar till Pharma, och vi tror på att värde utvecklas gemensamt. Vi ger råd om API:er och hjälpämnen i individuella recept och rätt förpackning till både slutprodukter och halvfabrikat.

Vi står för råvaror på GMP- och GFSI-nivå.

 

 

Gå på upptäcktsfärd i vårt urval till Pharma

Innehåll med ett syfte

I branschens alla led arbetas det intensivt för att förstå och vidareutveckla förståelsen för olika sjukdomar. Målet är att utveckla lösningar som effektivt behandlar eller förebygger sjukdomar. Det kräver forskning, utveckling och innehåll av högsta kvalitet.

Oavsett hur ett preparat tillförs kroppen har inte bara de aktiva ämnena, utan också hjälpämnena, en rad funktioner. Kombinationen och koncentrationen är avgörande och kräver specialiserad expertkunskap.

På jakt efter
aktiva ämnen?

 

Förbättrad smak

Läkemedel är kemiska sammansättningar, och tillverkas därför inte med smaken i fokus. Men upplevelsen kan med fördel göras mer behaglig i form av både smak, doft och konsistens. Både smakämnen och sötningsmedel är möjligheter vid t.ex. överdragning av tabletter.

En behaglig yta gör det lättare att svälja och kan samtidigt maskera en eventuell bismak eller -lukt.

Sällskapsdjur och husdjur

Vi utvecklar gemensamt lösningarna inom både medicin och kosttillskott.

 

En säker förpackning

Produktion av läkemedel utförs under stränga säkerhetskontroller. Samma höga krav ställs på förpackningen, där fokus ligger på rätt barriäregenskaper. Vid behov kan en steril miljö säkerställas, så att kontaminering undviks.

Procudan är experter på förpackningar till Pharma. Vi utgår alltid från behovet när vi tillsammans med våra kunder hittar det optimala förpackningen – både till slutprodukter och förvaring på lager under framställningen.

En lösning som spar tid, pengar och utrymme 

Med Single Point Sourcing kan livsmedelsproducenter samla alla inköp av ingredienser och förpackningar till livsmedel på ett och samma ställe.

Detta reducerar antalet leverantörer och minskar trycket på kundens skrivbord, vilket frigör resurser till t.ex. nytänkande och produktutveckling.