Pet food

Nyttigt för djur, enkelt för konsumenten

Energi från kosten är avgörande för den fysiska och mentala hälsan – det gäller både människor och djur.

Konsumenterna efterfrågar näringsrika och smakrika foderprodukter och godbitar till sina husdjur. Det handlar om god smak och textur samt rätt sammansättning av protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler för att bibehålla en hälsosam livsstil.

Procudan är experter på ingredienser och förpackningar till pet food. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi den rätta lösningen, som skapar de kvalitetsprodukter som konsumenterna efterfrågar.

Förpackningens konstruktion och design är viktig

Konsumenterna ställer krav på genomtänkta förpackningar som möjliggör enkel hantering av tunga säckar och återförslutning som bidrar till lång hållbarhet. De efterfrågar djurgodis som är smart och funktionellt förpackat – gärna med en miljövänlig twist.

Det kräver övning för att kunna utveckla en design som tilltalar konsumenterna så att de väljer slutprodukten.

Flera frågor ska besvaras, exempelvis:

  • Vilka är de aktuella trenderna – och vad blir de kommande?
  • Hur skapas den optimala designen?
  • Hur kommuniceras marknadsföringsmöjligheter bäst?
  • Vilka barriäregenskaper behöver förpackningen?

 

  • Hur kan konsumenten enklast lyfta, öppna och återförsluta?
  • Hur kan recept- och processkostnader reduceras?
  • Hur ska smak, stabilitet, konsistens och hållbarhet optimeras och utvecklas?

Procudan är experter på förpackningar och ingredienser till pet food

Vi vet att den goda magkänslan hos konsumenterna utvecklas i ett samspel mellan en genomtänkt förpackning och rätt innehållsdeklaration.

Tillsammans med våra kunder utvecklar vi lösningar som med tanke på smak, utseende och kapacitet tillgodoser konsumenternas krav på kvalitetslösningar. 

Se urvalet för Pet food

 

Ingredienser till en näringsrik kost

Djurs näringsbehov hänger samman med aktivitetsnivå, kroppsvikt och muskelmassa. Det handlar om ålder, aptit och energibehov.

Rätt sammansättning av protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler säkrar en optimal kost och ett energitäckande foder till sällskapsdjur och husdjur – tillsammans med aptitretande smak.

Förpackningar som främjar kvalitet och innehåll

Förpackningen är det bästa sättet att bibehålla och komplettera slutproduktens kvalitet och innehåll. Beroende på slutprodukt sätts förpackningen samman med rätt barriäregenskaper i åtanke, så att produkten skyddas på bästa möjliga sätt. Kundens behov och önskemål vägs noga samman med förpackningsbehov, design och konsumenternas upplevelse.

Till Pet Food är både plast och papper välkända förpackningslösningar. Djurgodis presenteras exempelvis ofta i mindre påsar, som t.ex. Stand Up Pouch, eventuellt med ett fönster som gör det möjligt att se in till slutprodukten.

Foder förpackas ofta i större säckar, så det är viktigt att förpackningen främjar enkel hantering – det kan vara avgörande för konsumenten i köpögonblicket. Exempelvis kan ett bärhandtag läggas till för enklare frakt eller olika former av återförslutning i form av antingen kardborreband, blixtlås eller glidlås.

Smarta och noga genomtänkta förpackningar hör också ihop med en effektiv produktion av djurfoder. Uppskalning till storsäckar eller nedskalning av råvaruförpackningar kan effektivisera kostnadstunga processer och ersätta manuella, tunga lyft för att underlätta arbetsmiljön. Med rätt förpackningsval är det möjligt att optimera arbetsgången så att tömning, transport och stapling sker effektivt, praktiskt och inte minst säkert.

Procudan är experter på förpackningar till Pet Food. Vi utgår från slutprodukten och utvecklar tillsammans med våra kunder enastående förpackningslösningar som lever upp till konsumenternas krav. Dyk ner i vårt urval av förpackningar lämpliga till djurfoder.

En lösning som spar tid, pengar och utrymme 

Med Single Point Sourcing kan livsmedelsproducenter samla alla inköp av ingredienser och förpackningar till livsmedel på ett och samma ställe.

Detta reducerar antalet leverantörer och minskar trycket på kundens skrivbord, vilket frigör resurser till t.ex. nytänkande och produktutveckling.