Mejeri & Glass

Förnyelse och tradition

Mjölk innebär god smak och massor av möjligheter. Konsumenterna värdesätter de traditionella slutprodukterna, men ställer också krav på näringssammansättning, förnyelse och bekvämlighet – allt i det välkändas tecken.

Procudan är experter på ingredienser och förpackningar till mejeri och glass. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi den rätta lösningen, som skapar de kvalitetsprodukter som konsumenterna efterfrågar.

Önskemål om kvalitet och ekologi står sig – och det ska vara enkelt att äta i farten. Men mjölken har utmanare.

Många konsumenter väljer en livsstil där vissa livsmedel utelämnas, och det skapar nya behov. Alternativ med samma funktion efterfrågas. Och det ska smaka gott. Det ger möjlighet till nya koncept och produktlinjer, som på ett attraktivt vis möter konsumenternas behov.

 

 

 

Frågorna är många, exempelvis:

  • Vilka är de aktuella trenderna – och vad blir de kommande?
  • Hur ska smak, stabilitet, konsistens och hållbarhet optimeras och utvecklas?
  • Hur kan det näringsmässiga värdet förbättras?
  • Hur kan recept- och processkostnader reduceras?
  • Hur kan marknadsföringsmöjligheter utnyttjas och kommuniceras?

 

  • Vilka alternativ kan ersätta bärande ingredienser?
  • Hur ska produkten bli fri från allergener, konserveringsmedel eller annat?
  • Hur skapas den optimala förpackningsdesignen?
  • Vilka är de rätta barriäregenskaperna?
  • Hur anpassas förpackningen så att den enklare kan öppnas och återförslutas?

Procudan ger råd om val av förpackningar, sammansättning av ingredienser och processer för att skapa en unik slutprodukt

Vi vet att i skärningsfältet mellan tradition och förnyelse utvecklas de kvalitetslösningar som konsumenterna efterfrågar.

Se vårt urval inom Mejeri & Glass

Goda ingredienser är nyckeln till en god produkt

Rätt råvaror spelar stor roll i den slutliga mejeriprodukten. Det gäller oavsett om det handlar om ost, smör eller en fermenterad mjölkprodukt. De naturliga processerna ska styras, t.ex. mognas ostens smak och konsistens med hjälp av bakteriekulturer. Hållbarheten får hjälp på vägen av olika tillsatser.

Med rätt val är det möjligt att utveckla unika slutprodukter. En iögonfallande osttopping eller något krispigt till yoghurten kan göra skillnaden. Flingor, nötter, torkad frukt, frön och kärnor skapar en värld av möjligheter.

Gå på upptäcktsfärd i vårt urval av ingredienser lämpliga till mejeri- och glassprodukter. Vi tror på att vi gemensamt utvecklar värde, och vi skapar tillsammans lösningar som lever upp till konsumenternas krav – också vid förpackning av slutprodukterna.

Procudans livsmedelsingredienser är på högsta nivå för livsmedelssäkerhet (GFSI).

Glass med enhetlig konsistens

Glass ska vara behaglig, smaka gott och ha fyllighet. Flera automatiserade processer ställer krav på en hållbar, enhetlig konsistens. Oftast är stabilisatorer en bra lösning tillsammans med perfekt uppvärmning, smaktillsättning och rätt förpackning och infrysning.

Procudan är experter på kvalitetsingredienser till gräddglass, gelato och sorbet. Tillsammans med våra kunder hittar vi rätt sammansättning av ingredienser som utvecklar unika, enastående slutprodukter.

Förpackningar minskar matsvinn

Förpackningen är avgörande för att skydda produkten, förlänga hållbarheten och bevara fräschören. Genomtänkta förpackningslösningar i rätt konsumentstorlekar bidrar till att mindre mat slängs. Möjlighet till återförslutning säkerställer att produkten håller sig längre och ökar chansen att konsumenten förbrukar allt.

Oavsett förpackningstyp – papper eller plast  – kan design och genomtänkta ”to-go”-lösningar göra skillnaden för mellanmålsprodukter. 

Gå på upptäcktsfärd i vårt urval av förpackningar till mejeri- och glassprodukter. Vi utgår alltid från slutprodukten, och i samarbete med våra kunder hittar vi den förpackningslösning som skyddar slutprodukten och levererar det konsumenterna efterfrågar. 

Procudan har koll på lagstiftningen om material i kontakt med livsmedel.

Ostvax - eftersom ostens yttre också appellerar till kunderna

En lösning som spar tid, pengar och utrymme 

Med Single Point Sourcing kan livsmedelsproducenter samla alla inköp av ingredienser och förpackningar till livsmedel på ett och samma ställe.

Detta reducerar antalet leverantörer och minskar trycket på kundens skrivbord, vilket frigör resurser till t.ex. nytänkande och produktutveckling.