Läsk och Bryggeri

Konsumenten vill ha god smak

Den kvalitetsmedvetna konsumenten ställer krav på njutning. De vill ha gourmetdrycker med och utan alkohol, där särskilt fokus ligger på deklaration och ursprung. Sedan finns ju även de traditionella läskedryckerna.

Dryckesvaror är för de flesta flytande njutning. Och njutning bygger på god smak. Träffar smaken rätt känner konsumenten igen den välkända, törstsläckande tryggheten.

Procudan är experter på ingredienser till läskedryck och bryggeri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi den rätta sammansättningen, som skapar de kvalitetsprodukter som konsumenterna efterfrågar.

Flera nya nischer vinner mark och ger möjlighet till spännande nya varianter som löser utmaningen att    utveckla trendbaserade produkter till konsumenten.

 

 

Och det är många frågor att besvara, exempelvis:

  • Vilka är de aktuella trenderna – och vad blir de kommande?
  • Hur kan smak, fyllighet och hållbarhet förbättras?
  • Hur kan stabilitet och utseende optimeras?

 

  • Hur används marknadsföring bäst?
  • Är det möjligt att förbättra det näringsmässiga värdet?
  • Hur kan process- och applikationskostnader minskas?

Procudan ger råd om processer och sammansättning av ingredienser som kan skapa unika produkter som konsumenterna kan njuta av.

Vi vet att den goda smaken och perfekt prestanda i både större och mindre batcher finns i rätt kombination av ingredienser.

 

 

Se vårt urval till Läsk & Bryggeri

Perfekt balans med rätt ingredienser

Behovet av en fyllig smak, stabilitet och hållbarhet säkras med rätt tillsatser och sötningsmedel som är anpassade till framställningsprocessen och övriga råvaror.

Vare sig smaken tillsätts, vilas eller pressas fram är smak bärande för den unika dryckeslösningen. Smakämnen och skräddarsydda sammansättningar skapar möjlighet att följa med i snabbt skiftande konsumenttrender.

Procudan är experter på rätt sammansättning av ingredienser till bryggeri och läskedrycker. Kontakta oss så utvecklar vi tillsammans den perfekta balansen för en unik produkt.

Sammansatt surhetsdämpning

I sura läskedrycker kan den syrliga smaken dämpas av antingen sötningsmedel och/eller smakämnen.

Även kolsyrehaltiga läskedrycker är ofta skarpa i smaken, och tillsammans med våra kunder väljs den maskeringslösning som bäst ingår naturligt i den samlade smaken.

 

Mindre socker, samma smak

Marknaden för sockerfria och kalorireducerade dryckesvaror växer. Konsumenterna vill ha kalorilätta alternativ men med samma välkända, goda smak. Särskilt i juice, läsk, saft och mineralvatten efterfrågar konsumenterna produkter med mindre socker. Det krävs ingående kunskap för att reducera kalorimängder och samtidigt bevara den välkända, eftertraktade smaken.

Procudan ger råd om alla flytande lösningar. Tillsammans med våra kunder hittar vi den sammansättning som kan skapa en unik slutprodukt som tillmötesgår konsumenternas önskemål. 

En lösning som spar tid, pengar och utrymme 

Med Single Point Sourcing kan livsmedelsproducenter samla alla inköp av ingredienser och förpackningar till livsmedel på ett och samma ställe.

Detta reducerar antalet leverantörer och minskar trycket på kundens skrivbord, vilket frigör resurser till t.ex. nytänkande och produktutveckling.