Konfektyr

Konsumentens söta njutning

Det ställs krav på konfektyrprodukter. Konsumenterna vill ha gastronomiska konstverk som baseras på unika råvaror, hantverk och en fin presentation. Men inte alltid. Efterfrågan på de välkända sockervarorna håller också i sig.

Procudan är experter på ingredienser och förpackningar till konfektyr. Tillsammans med våra kunder sätter vi samman lösningar som skapar de unika kvalitetsprodukter som konsumenterna efterfrågar.

Den söta smaken är välkänd och älskad av många. En godbit leder ofta till fler. Är smaken välbalanserad, kanske med en överraskande twist, är den söta njutningen något som få konsumenter vill undvara.  

Möjligheterna är många till nya varianter, och sött betyder inte nödvändigtvis socker. Utmaningen är att skapa produkter som i såväl smak och utseende som sammansättning tilltalar konsumenten.

 

 

Frågorna är många, exempelvis:

  • Vilka är de aktuella trenderna – och vad blir de kommande?
  • Hur kan recept- och processkostnader förenklas?
  • Hur kan smak, utseende och textur i slutprodukten förbättras?
  • Vilka möjligheter finns att förbättra hållbarhet, stabilitet och det näringsmässiga värdet?

 

  • Vilka alternativ kan ersätta bärande ingredienser?
  • Hur kan marknadsföringsmöjligheter utnyttjas och kommuniceras?
  • Hur skyddar förpackningen slutprodukten på bästa sätt?
  • Hur kan förpackningens design göras attraktiv och anpassas till konsumenten?

Procudan ger råd om processer, sammansättning av ingredienser och rätt förpackning.

Vi vet att de kvalitetsprodukter som konsumenterna efterfrågar utvecklas i gemenskap mellan oss och våra kunder.

Se vårt urval till konfektyr

Råvarornas smak

Njutning och kvalitet är centralt i konfektyrprodukter. Det slutliga resultatet, smaknyanserna och känslan i munnen är beroende av perfekt chokladtemperering, noggranna uppvärmningstemperaturer, exakt hantering och utvalda råvaror.

Dyk ner i våra ingredienser till konfektyr. Procudan är experter på ingredienser, och i samarbete med våra kunder hittar vi rätt ingredienssammansättning för att skapa unika konfektyrprodukter av hög kvalitet som ger konsumenten en enastående smakupplevelse.

Procudans livsmedelsingredienser är på högsta nivå för livsmedelssäkerhet (GFSI).

Hoppa över ett steg eller två

Förkorta processen med färdigblandningar till barer
- eller konfektyrfyllningar. 

”To-go”-förpackningar skapade för konsumenterna

En genomtänkt förpackning skyddar slutprodukten och gör det enkelt att ta med den på språng. Konfektyrens yta, som lätt överförs på förpackningen, övervägs alltid i förpackningsdesignen, som även måste stå ut i butikshyllan. Rätt förpackning kan skapa det unika uttryck som fulländar slutprodukten och övertygar konsumenten i köpögonblicket. Eventuellt med hjälp av en grönare förpackning?

I produktion och lagerhantering spelar förpackningen också en viktig roll i att uppnå så effektiva produktionsprocesser som möjligt. Processer förbättras med en genomtänkt förpackning genom att t.ex. skala upp förpackningsstorleken så att truckar kan hantera arbetet effektivt.

Kundens behov och önskemål övervägs alltid noga tillsammans med konsumentens upplevelse. Vi är experter på rätt förpackningslösning, och tillsammans med våra kunder skapar vi de unika slutprodukter som konsumenterna efterfrågar. 

Procudan har koll på lagstiftningen om material i kontakt med livsmedel.

Sött utan socker

Den söta smaken behöver inte komma från socker. Konsumenterna efterfrågar alternativ, t.ex. med sötningsmedel som sockerersättning. Eller torkad frukt som ett sött inslag i en växtbaserad kost, kanske i kombination med nötter för att skapa smak och konsistens.

I samarbete med våra kunder hittar vi den rätta kombinationen av ingredienser som utvecklar söta och smakfulla produkter med reducerad sockermängd eller helt utan socker.

En lösning som spar tid, pengar och utrymme 

Med Single Point Sourcing kan livsmedelsproducenter samla alla inköp av ingredienser och förpackningar till livsmedel på ett och samma ställe.

Detta reducerar antalet leverantörer och minskar trycket på kundens skrivbord, vilket frigör resurser till t.ex. nytänkande och produktutveckling.