Kött & Savory

Det ska vara enkelt och bekvämt

Konsumtionen av kött och fisk samt sallader och dressingar är i snabb förändring. Konsumenterna efterfrågar fräschör och kvalitet, och i en hektisk vardag behövs enkel tillagning och lång hållbarhet. Näringsrika, välsmakande färdigrätter vinner därför mark. Utvecklingen går snabbt och det goda hantverket måste hänga med.

Procudan är experter på ingredienser och förpackningar till kött & savory. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi den rätta lösningen, som skapar de kvalitetsprodukter som konsumenterna efterfrågar.

Delikatesser är fortfarande populära. Men den moderna konsumenten ställer krav på nytänkande, och det gäller både aktuella recept och alternativa ingredienser och förpackningar. Det har skapat spännande nya koncept och produktvariationer – flera med en grönare profil och en annorlunda textur. 

Det är en utmaning att göra lättlagade rätter som håller för tillagning, nedfrysning och uppvärmning och framstå som aptitliga och läckra hos konsumenten.    

Och det är flera frågor att besvara, exempelvis:

 • Hur utnyttjas råvarorna bäst?
 • Hur utnyttjas köttets vattenhållningsförmåga och bindningsindex till fullo?
 • Hur kan recept optimeras?
 • Vilka är de aktuella trenderna – och vad blir de kommande?
 • Vilka alternativ kan ersätta bärande ingredienser?
 • Hur kan recept- och processkostnader reduceras?

 

 • Hur kan textur, hållbarhet och stabilitet förbättras? 
 • Vad finns det för möjligheter att minimera salt- och fettinnehåll?
 • Hur kan det näringsmässiga värdet förbättras?
 • Hur kan marknadsföringsmöjligheter utnyttjas och kommuniceras?
 • Vad är förpackningens barriäregenskaper?
 • Hur anpassas förpackningen så att den enklare kan öppnas och återförslutas?

Procudan ger råd om processer, val av ingredienser och rätt förpackning för att utveckla unika produkter

Vi vet att svaret på konsumenternas önskemål finns i kombinationen ingredienser och förpackning.

 

Se vårt urval inom Kött & Savory

Spara vatten – och smak

Salt, bittert och umami är smakena inom Kött & Savoury-segmentet. Nyckeln till en komplett och fyllig smak är dock att omfamna alla smaknyanser. En oväntad nyans kan ge slutprodukten ett lyft med en fräsch twist. Nötter, frön eller baljväxter tillför både smak och tuggmotstånd, medan kryddblandningar är kända för att bryta mot umamismaken i kött och fisk.

Förutom smaken behövs en optimal struktur. Rätt val vad gäller stärkelser och fibrer gör det möjligt att balansera vattenbindningen, så att konsumenterna får den bästa strukturen i förarbetade kött- och dressingprodukter.

Dyk ner i våra ingredienser som passar till produkter i kött & savory. Procudan är experter på optimering och sammansättning av ingredienser, och i samarbete med våra kunder hittar vi den kombination som skapar en fulländad produkt i linje med konsumentens smak.

Procudans livsmedelsingredienser är på högsta nivå för livsmedelssäkerhet (GFSI).

Ytterligare vegetabiliska ingredienser

Fler och fler konsumenter väljer aktivt en livsstil där kött väljs bort till förmån för en växtbaserad kost.

Smak, näringsinnehåll och textur är i fokus när t.ex. animaliska ingredienser ersätts av vegetabiliska. Det finns möjlighet att möta konsumenternas nya behov med enastående smakupplevelser.

Förpackning hela vägen runt

Krav på barriärer och hållbarhet är alltid i fokus vid val av förpackning. Från köldpåverkan till skydd mot syre och ljus har slutproduktens förpackning i uppgift att säkra den bästa konsumentupplevelsen. Och ska förpackningen kunna återförslutas eller tas med ställer det ytterligare krav på lösningen.

Val av grönare råmaterial till förpackningen, som biobaserat plast eller komposterbar plast, möter också konsumenternas krav – kanske i kombination med ingredienser som har rötter i växtvärlden?

Genomtänkta förpackningar går också igen i produktionen, då säckar i rätt storlekar effektiviserar produktionsprocesser och lagerhantering. Det gäller både storsäckar och mindre volymer både i plast och papper.

Gå på upptäcktsfärd i vårt urval av förpackningar till kött & savory. Tillsammans med våra kunder hittar vi den förpackningsvariant som främjar slutprodukten och lever upp till konsumenternas krav.

Procudan har koll på lagstiftningen om material i kontakt med livsmedel.

En lösning som spar tid, pengar och utrymme 

Med Single Point Sourcing kan livsmedelsproducenter samla alla inköp av ingredienser och förpackningar till livsmedel på ett och samma ställe.

Detta reducerar antalet leverantörer och minskar trycket på kundens skrivbord, vilket frigör resurser till t.ex. nytänkande och produktutveckling.