Food Supplement 

Konsumentens väg till en balanserad livsstil

En sund och varierad kost täcker kroppens grundläggande behov. Men åldersbetingade behov, fysiska förändringar eller ett aktivt val av livsmedel innebär att konsumenterna kan komma att sakna komponenter i kosten. Tillskottet måste hittas någon annanstans.

Procudan är experter på ingredienser och förpackningar till Food Supplement. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi den rätta lösningen, som skapar de kvalitetsprodukter som konsumenterna efterfrågar. Vi känner alla till dagliga vitaminpiller som tillför extra vitaminer och mineraler till den breda befolkningen. Men fler och fler konsumenter väljer en livsstil där utelämnandet av vissa livsmedel skapar ett nytt behov. De efterfrågar tillskott och ersättningar som enkelt ska kunna ingå i en hektisk vardag. Och det ska smaka gott.

Det ger möjlighet till nya koncept och produktlinjer som löser utmaningen med snabbt skiftande tendenser och det rätta näringsvärdet som samtidigt ska attrahera konsumenterna.

Frågorna är många, exempelvis:

  • Hur kan marknadsföringsmöjligheter utnyttjas och kommuniceras?
  • Vilka är de aktuella trenderna – och vad blir de kommande?
  • Hur kan smak, utseende och textur i slutprodukten förbättras?
  • Hur kan hållbarhet, stabilitet och det näringsmässiga värdet förbättras?

 

  • Hur kan recept- och processkostnader förenklas?
  • Hur skyddar förpackningen slutprodukten på bästa sätt?
  • Hur kan förpackningens design göras attraktiv och anpassas till konsumenten?

Procudan är experter på ingredienser och förpackningar till food supplement

Vi ger råd om bl.a. kosttillskott, måltidsersättningar, snacks och olika delkomponenter till slutprodukter i segmentet food supplement.

I samarbete med våra kunder utvecklar vi de kvalitetslösningar som konsumenterna efterfrågar.

Se vårt urval för Food Supplement

En sund livsstil börjar vid födseln

Under ett barns första år utvecklas kroppen mer än under någon annan tid i livet, och därför är det viktigt med kost som passar skiftande behov. Det gäller både modersmjölksersättning och barnmat.

Procudan är experter på näringsrika kvalitetsingredienser som bidrar med nödvändig energi. Tillsammans med våra kunder hittar vi rätt sammansättning av ingredienser som utvecklar unika slutprodukter till varje fas.

Livsmedelssäkerhet på GFSI-nivå är barnens säkerhet.

Den goda smaken kan tillsättas

Kosttillskott och diverse ersättningar skapas ofta med andra syften än god smak.

Men den goda smaken kan tillsättas så att en oönskad smak maskeras. Det finns flera sätt t.ex. kakao, smakstillsatser eller kryddblandningar kan användas på för att kamouflera en oönskad smak och/eller doft.

Kosttillskott till våra bästa vänner?

Vi utvecklar gemensamt lösningarna inom både kosttillskott och medicin till sällskapsdjur
och husdjur.

 

Mindre brist

Kosttillskott har till syfte att behandla och förebygga bristtillstånd. Beroende på den fysiska formen och önskade funktionen ställer det höga krav på deklarationen. Att tillföra protein till uppbyggandet av t.ex. muskelmassa kan ha vassleproteinkoncentrat som bärande ingrediens, medan ”super foods” kan baseras på t.ex. tranbär eller chiafrö. Både i barer och mellanmål är konsistensen och naturligtvis även smaken avgörande.

Gå på upptäcktsfärd i vårt urval av ingredienser lämpliga till Food Supplement. Vi tror på att vi gemensamt utvecklar värde, och vi skapar tillsammans lösningar som lever upp till konsumenternas krav – också vid förpackning av slutprodukterna.

Vi står för råvaror på GMP- och GFSI-nivå.

Genomtänkt förpackning anpassat efter slutprodukten

Slutprodukten står alltid i centrum i valet av förpackning. Barriäregenskaper och rätt skydd är nödvändigt, medan design och genomtänkta ”to-go”-lösningar kan vara skillnaden för mellanmål, barer och babymåltider. Oavsett förpackningstyp – papper, plast eller formgjuten plast – ställer slutprodukter i pulverform höga krav på lösningen för att bevara funktion, smak och doft.

Anpassade förpackningslösningar främjar även produktionen. Processer kan förbättras med en genomtänkt förpackning genom att t.ex. skala upp förpackningsstorleken så att truckar kan hantera det tunga arbetet effektivt.

Kundens behov och önskemål övervägs alltid noga tillsammans med konsumentens upplevelse. Vi är experter på rätt förpackningslösning, och tillsammans med våra kunder skapar vi de unika slutprodukter som konsumenterna efterfrågar. 

Procudan har koll på lagstiftningen om material i kontakt med livsmedel.

En lösning som spar tid, pengar och utrymme 

Med Single Point Sourcing kan livsmedelsproducenter samla alla inköp av ingredienser och förpackningar till livsmedel på ett och samma ställe.

Detta reducerar antalet leverantörer och minskar trycket på kundens skrivbord, vilket frigör resurser till t.ex. nytänkande och produktutveckling.