Bageri

 

Med konsumenten i centrum

Gott och gediget hantverk ska utvecklas så att det följer med tiden och uppfyller konsumenternas förväntningar på bekvämlighet, prisnivå och näringsförhållanden. Allt är nämligen i konstant förändring, och det är viktigt att vara i utvecklingens framkant.

Procudan är experter på ingredienser och förpackningar till bageri. Tillsammans med våra kunder hittar vi den rätta sammansättningen, som skapar de kvalitetsprodukter som konsumenterna efterfrågar.

Moderna konsumenter är kvalitetsmedvetna och ställer stora krav på bakverk. De efterfrågar kalorilätta alternativ och alltid fräscht och nybakat bröd med lång hållbarhet. Det har skapat spännande nya produkter och koncept, som nybakat bake-off-bröd och hälsosamma snabbmatsprodukter att ta med i farten. 

Men det är en utmaning att göra en funktionell deg som klarar förbakning, nedfrysning, uppvärmning eller färdigbakning för att slutligen framstå som attraktiv för konsumenterna.

Och det är många frågor att besvara, exempelvis:

  • Hur kan recept- och processkostnader reduceras?

  • Hur ska smak, utseende och textur i slutprodukten förbättras?

  • Hur kan hållbarhet, stabilitet och det näringsmässiga värdet förbättras?

  • Vilka alternativ kan ersätta bärande ingredienser?

  • Hur ska produkten bli fri från allergener, konserveringsmedel eller annat?


 

  • I vilken riktning ska nya trender och möjligheter sökas?
  • Hur kan marknadsföringsmöjligheter utnyttjas och kommuniceras?
  • Vad är förpackningens barriäregenskaper?
  • Hur anpassas förpackningen så att den enklare kan öppnas och återförslutas?

Procudan ger råd om processer, sammansättning av ingredienser och rätt förpackning till konsumenten

Vi vet hur god smak, rätt textur och perfekt prestanda hittas i en kombination av ingredienser och förpackningar som tillsammans skapar de kvalitetslösningar som konsumenterna efterfrågar.

Se bageriurvalet

 

Från bakverk till mästerverk

Sammansättningen av ingredienser öppnar för en värld av möjligheter som lyfter goda bakverk till mästerverk. Förändrade bageriprocesser med en högre grad av automatisering, där degen utsätts för flera mekaniska påverkningar, ställer krav på degens funktionella egenskaper.

Med rätt val är det t.ex. möjligt att stärka degens struktur, göra enhetliga bakverk och erbjuda konsumenterna bröd och kakor i världsklass.

Dyk ner i vårt urval av ingredienser till bagerisegmentet. Vi tror på att vi gemensamt utvecklar värde, och att vi tillsammans skapar lösningar som täcker behovet för bageriingredienser – och för förpackning av slutprodukterna.

Procudans livsmedelsingredienser är på högsta nivå för livsmedelssäkerhet (GFSI).

Smarta och genomtänkta förpackningar

Förpackningen är avgörande för att skydda produkten, förlänga hållbarheten och bevara fräschören. Konsumenternas behov, då? Beroende på slutprodukten är det möjligt att välja fritt inom både plast och papper – var och en med sina fördelar och med funktionella tillval som t.ex. återförslutning.

Smarta och noga genomtänkta förpackningar hör tätt samman med optimerad produktion. Förpackningen har stort inflytande på arbetsgången på lager och produktionsutrustning. Med rätt förpackningsval är det möjligt att optimera arbetsgången så att tömning, transport och stapling sker effektivt, praktiskt och inte minst säkert.

Oavsett förpackningstyp utgår Procudan alltid från slutprodukten. Kundens behov och önskemål vägs noga samman med förpackningsbehov, design och konsumenternas upplevelse. Tillsammans utvecklar vi lösningen – gärna i kombination med livsmedelsingredienser.

Procudan har koll på lagstiftningen om material i kontakt med livsmedel.
 

En lösning som spar tid, pengar och utrymme 

Med Single Point Sourcing kan livsmedelsproducenter samla alla inköp av ingredienser och förpackningar till livsmedel på ett och samma ställe.

Detta reducerar antalet leverantörer och minskar trycket på kundens skrivbord, vilket frigör resurser till t.ex. nytänkande och produktutveckling.